Er zijn volop studies naar gedaan, maar met een klein beetje logisch nadenken en lijnen verbinden kom je er ook wel. Trauma’s kunnen worden overgeërfd. Deze worden genetisch doorgegeven via het sperma. Stel dat je ergens een aversie of angst voor hebt die je totaal niet kunt verklaren, is dat wellicht interessant om te weten dat je het feitelijk grotendeels heb ‘overgeërfd’ Een hele tijd geleden heb ik eens een vierdaagse training gevolgd over familielijnen en heb zodoende veel uitgewerkt voor mijzelf en ben ik te weten gekomen wat mijn familie achtergronden zijn. Dat ben ik verder gaan uitdiepen, omdat ik voelde dat het belangrijk was voor me om mijn voorouders en mijn schaduwzijden daarin te gaan leren begrijpen. Zo heb ik vele antwoorden en contextuele lijnen kunnen wegzetten. Het enige wat er hoeft te gebeuren is lezen, laten indalen, inzicht verwerven en weer loslaten. Want alles wat je voelt, weet, meekrijgt, ervaart, ruikt, proeft wordt via sperma overgedragen aan de vrouw die het kind gaat baren. 

DNA is uitzonderlijk intelligent en past zich voortdurend aan alle omstandigheden aan. Denk aan weersinvloeden, biotoop veranderingen, evolutionaire sprongen enzovoorts. Dan kun je ook bedenken dat DNA in staat is om zich aan te passen aan wat er in de familie gebeurt. Dit gaat eeuwen terug en wanneer er zich een probleem aandient, gaat dat deel in het DNA actief worden. Het zijn minuscule veranderingen, die tot de grootste problemen kunnen leiden. Van familiaire ziekte tot een gedragsstoornis.

Quote van een bron: Dit heet met een duur woord Epigenetica (link). Epigenetica betekent letterlijk ‘rondom het DNA’. Nog preciezer gaat het om de ‘markeringen’ rondom het DNA die de genen aan- en uit kunnen zetten. Die markeringen zelf veranderen en lijken overerfbaar. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door de Engelse bioloog Conrad Waddington. Zijn idee was dat ervaringen en leefomstandigheden van een organisme zijn erfelijke aanleg kunnen beïnvloeden. Het voorvoegsel ‘epi’ komt uit het Grieks en staat voor iets dat boven of achter de genetica ligt. Wat is een goed voorbeeld? Kinderen die als baby in de baarmoeder van vrouwen zaten die de hongerwinter hebben overleefd, die hebben een grotere kans op het ontwikkelen van overgewicht. (Peter Joosten) 

Ik heb een DNA test laten doen en de uitslagen binnen gekregen, waarbij ik onderzoek heb verricht naar de geschiedenis en de landen van mijn voorouders. Omdat ik het ‘forenzen’ van mijn voorouders door de eeuwen heen heb kunnen bekijken via mijn DNA, vielen er vele puzzels op zijn plek. Van Finland naar Scandinavië, van Scandinavië naar Schotland, door naar Engeland, naar Frankrijk en uiteindelijk naar Nederland. Na een nog dieper onderzoek draag ik nog anxient DNA in me van Neanderthaler (0,80%), Aboriginal (2.75%) en Nomaden (6.22%). Best grappig om te weten dat mijn voorouders nooit uitgestorven zijn geraakt, kun je nagaan wat er allemaal in mijn DNA geprogrammeerd zit! 

Wie kent ze niet? De kleine ‘gevoelsherinneringen’ die zomaar en meestal spontaan binnenin kunnen ontstaan, zoals verlangen naar bepaalde landen waar je nooit bent geweest. Het gevoel hebben dat je ergens ‘thuiskomt’ of sterke emoties voelt als boosheid, verdriet of onmacht wanneer je een stuk film ziet die zonder reden kan ‘raken’. Waar komt dat toch vandaan, vroeg mijn vriendin een tijd geleden, zodra jij iets van een bepaalde geschiedenis kijkt verandert jouw hele energie, het lijkt wel of je er middenin zit en alles meegemaakt hebt. En héél eerlijk? Soms voelt het ook zo alsof ik dat dan meegemaakt heb en ik denk dat er velen met mij zijn! Maar om die filtering te maken tussen dit leven, de vorige levens of de energetische en fysieke DNA herinneringen is een behoorlijke klus.

Onderstaand kun je mijn genetische afkomst zien. Door de landgebeurtenissen te onderzoeken, de geschiedenis, leefgewoonten en de context te zien, is het voor jezelf interessant om te ontdekken dat er zoveel meer in jou zit, dan alleen jouw huidige leven. Geloof je niet in reïncarnatie, geloof dan maar in DNA, want dat is uitvoerig onderzocht en bewezen door wetenschappers. ​

De DNA test Even wat wangslijm afnemen, opsturen en zes weken later krijg je de uitslagen binnen, het is leuk om op onderzoek uit te gaan! Bij www.myharitage.nl kun je een DNA onderzoek laten verrichten, zodat je te weten komt waar al dat DNA waar jij uit bestaat, kinderen heeft verwekt en gebaard.  

Het is een erg intensieve maar zeker geen oninteressante bezigheid. En alles boven de 1% is relevant. 100% West Eurasian, waarvan 71% Noord West Europa, 20% Balkan, 6,4% Fins, 1.4% Zuid West Europa, 1,3% Gujarati. 

Als kind voelde ik me aangetrokken tot Merlijn de Tovenaar (Engeland) en Wicky de Vicking (Scandinavië). Mijn gruwelijke voorliefde voor goede wijn en mediterraan eten worden verklaard (Frans). Daarnaast heb ik altijd interesse gehad in hekserij en voel ik me 100% heks (Schotland). Al jaren doe ik aan gebedsgenezing via Mantra en Chanten (Gujarati) en is Kroatië, met name de kustlijn van Dalmatië mijn favoriete vakantiebestemming (Balkan). Liefst eind september, zodat het daar maar een graad of 25 is. 

En natuurlijk hoef je niet alles te geloven van wat ik zeg, maar ik houd enorm van koude temperaturen, hoe kouder hoe beter. Warmte verdraag ik niet omdat ik altijd een warm lichaam heb. Ik heb geen koude voeten, geen koude handen en op de koudste winternacht lig ik met mijn benen buiten boord ‘af te koelen’. Daarnaast fotografeer ik met gemak urenlang in de vrieskoude, terwijl de kandidaten die ik begeleid vaak met 15 minuutjes al onverdraaglijke koude handen en voeten hebben. Nu begrijp ik pas voor het eerst van mijn leven waarom, want kijk eens naar de 71% van mijn DNA, bestaande uit Schotland, Engeland, IJsland, Noorwegen, Finland, Duitsland, Nederland. 

Je voorouders bestaan niet alleen uit een braaf getrouwde papa’s en mama’s hoor. Ze bestaan uit zwangere lichtekooien, verkrachters en diens slachtoffers, boeren met melkmeisjes, orgie bedrijvende Romeinen, personeel met vastgebonden ‘gekken’ in het gekkenhuis, afgezonderde zieken met ‘zorgzame’ broeders, zeelui die in elk stadje een ander schatje hadden en natuurlijk de knappe soldaten uit Amerika met de eenzame huisvrouw. Da’s toch interessant om daar heel even bij stil te staan?  
 
Herinneringen liggen dus grotendeel opgeslagen in het fysieke DNA van de mens. De diversiteit van de mens zegt alles, want waarom houdt de ene van warmte en de ander zo van kou, gaat de ene graag naar Noorwegen en de ander graag naar een Tropisch eiland, voelt de ene zich aangetrokken tot God en de ander tot Darwin? Waarom is de ene persoon heel liefdevol en gevend en de andere een moordende mafkees? 

Het zijn de mengelmoesjes van culturen die jou als mens complex en interessant maken, of juist eenvoudig en simpel denkend. Als jouw dikke slappe lichaam vlekkerig verbrand in de zon omdat je zo wit bent als een lelie, kan jouw slanke gespierde broer prachtig egaal bruin worden op dezelfde vakantie. Er zijn altijd grotere landsdelen in iemands DNA aanwezig die overheersend zullen zijn. Je erft namelijk iets van je vader en van je moeder en je vader draagt weer heel andere landsdelen in zich als je moeder. Daarom zit er vaak zo’n groot verschil tussen broers en zussen. Het is maar net welk deel actief is en wat er het meest wordt overgedragen. En omdat je niet terug kunt gaan met je herinneringen tot aan de oertijd, zullen er altijd onverklaarbare gekke dingen in jou of jouw familie zitten.  

Wordt het niet eens tijd voor een interessant zelf-onderzoekje? 
Want behalve de leuke dingen, verklaart het ook jouw angststoornissen, ‘ziektes’, heimelijke verlangens, leefgewoonten, interactie tot anderen en of je drank en drugs gebruikt. Het verklaart een heleboel van wat je niet aan jezelf kunt begrijpen. Een onderzoekje verrichten zorgt ervoor dat je niet zoveel hebt te verwerken als je aanvankelijk dacht. De relevantie inschatten van wat verwerkt moet worden, wordt door dit gegeven meteen een stuk makkelijker. Je wordt niet alleen een leuker mens voor jezelf, omdat je eigenaardigheden van jezelf beter gaat begrijpen, maar het loslaat en verwerkingsproces gaat sneller en dat is niet onbelangrijk.

Mijn rariteiten kan ik nu zo goed begrijpen! Daardoor raak ik los en vrij van mijzelf en moet ik voortaan lachen, in plaats van mezelf schuldig te voelen, als ik om twaalf uur een lunch met een glas rode wijn neem. Begrijp ik inmiddels mijn enorme hang naar vrijheid en de afschuw voor tropisch fruit, want zeg nou zelf, dat groeit toch niet in het die delen van Europa?